Home     Aaltjes tegen rupsen buxusmot (60 m²)
Aaltjes tegen rupsen buxusmot (60 m²)

Aaltjes tegen rupsen buxusmot (60 m²)


voor 60 m²

De bestelling wordt bij u thuisbezorgd en past door de brievenbus, u kunt er ook voor kiezen om de aaltjes op  te halen bij ons in de winkel.

In verband met de landelijke plaag en de grote aantal bestellingen ligt de levertijd van de aaltjes rond een week, daarom is het nu extra van belang de plaag direct te bestrijden met Spruzit

Rupsen buxusmot bestrijden:
  • Spuit de rupsen buxusmot goed nat met de aaltjes gemengd met water
  • Om er voor te zorgen dat de aaltjes goed hun werk doen, moet je alle rupsen goed raken
  • De aaltjes dringen de rupsen buxusmot binnen
  • Door het afscheiden van bepaalde bacteriën sterft de rups al na 2 tot 3 dagen


Leverbaar bij een omgevingstemperatuur vanaf 10 °C

 

Ons advies tegen buxusrupsen: Biologische behandeling met ECOstyle!

1. Buxus behandelen met ECOstyle Spruzit: bevat natuurpyrethrum (werkt op centraal zenuwstelsel), waardoor rupsen die met dit middel in contact komen van de buxus af vallen en dood gaan.

2. Bestel aaltjes tegen rupsen van de buxusmot: plagen hebben natuurlijke vijanden zoals aaltjes, zet je die goed in dan ben je gauw van je tuinprobleem af, zonder natuur en milieu te belasten.

3. Bemest met Buxus-AZ: bemesting stimuleert de buxus om nieuw blad te gaan maken, zo help je de plant zich te herstellen. ECOstyle buxusmest bevat RhizaMax voor meer weerstand en een beter wortelgestel.De buxusmot verschijnt aan het begin van de lente, zo rond april/mei. Ze zetten hun eitjes af op de buxus. De rupsen die uit deze eitjes komen, hebben in het begin een gele kleur. Later worden ze meer bruin en ze krijgen zwarte strepen en stippen.

U ontvangt thuis de bestelling aaltjes (inclusief gebruiksaanwijzing), deze mengt u met water en verspreid u m.b.v. een plantenspuit of gieter.

Spuit de buxus goed nat met de oplossing zodat alle rupsen geraakt worden. de aaltjes dringen de rupsen buxusmot binnen en door het afscheiden van specifieke bacteriën sterft de rups na 2 tot 3 dagen.

Bestrijdingsperiode
Om de aaltjes toe te passen moet het tenminste 10 graden zijn. De aaltjes tegen de rupsen zijn in te zetten zodra de rupsen zichtbaar zijn, ongeveer van april tot oktober.