Home     Alocasia amazonica 'Polly'
Alocasia amazonica 'Polly'

Alocasia amazonica 'Polly'


De Alocasia komt oorspronkelijk uit de tropen van Azië, voornamelijk India. Alocasia soorten behoren tot de familie Araceae. Deze kamerplanten worden ook wel Taro, Reuzentaro of Olifantsoor genoemd. Deze laatste naam is gemakkelijk af te leiden aan de enorme bladeren. In de tropische regenwouden worden de bladeren van de Alocasia gebruikt als schuilplekken. Bladeren kunnen een doorsnede van honderdvijftig centimeter krijgen en bieden zodoende veel beschutting.
Alocasia's gedijen het best wanneer de grond constant licht vochtig is. Controleer daarom regelmatig met een vinger in de grond of deze nog vochtig is. In de winter verbruikt deze kamerplant minder water, maar laat de Alocasia niet helemaal uitdrogen. Bij voorkeur niet te grote hoeveelheden water per keer geven, anders komen de wortels in een laagje water te staan en dat kan wortelrot veroorzaken.

De hoeveelheid water is afhankelijk van verschillende factoren zoals luchtvochtigheid en hoeveelheid licht, daarom is het verstandig om te beginnen met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Is de grond binnen twee dagen droog, geef dan iets meer. Is de grond na vijf dagen nog steeds erg nat, geef dan minder water per keer.


 8.75

Artikelcode: 2015076008759

Alocasia amazonica 'Polly'