Home     Chrysalidocarpus lutescens
Chrysalidocarpus lutescens

Chrysalidocarpus lutescens


De Areca palm heeft velen namen, zoals: Arekapalm, Goudpalm, Dypsis, Goudvruchtpalm en zijn Latijnse naam Chrysalidocarpus Lutecens. De Areca komt van oorsprong uit de vochtige tropen van Madagaskar. De Areca behoort tot de familie Araceae, ook wel Palmae


 34.00

Artikelcode: 2009002034004

Chrysalidocarpus lutescens


 

De grond van de Areca palm moet altijd licht vochtig blijven, zonder dat de Areca met zijn wortels in een laag water staat. Wanneer de grond uitdroogt beschadigt dit de palm, het is daarom raadzaam om regelmatig water te geven. Bijvoorbeeld eens per week in de winter en twee keer per week in de zomer. Regelmatig kleine beetjes is beter dan eens heel veel. Steek een vinger in de grond om te controleren of de grond vochtig aanvoelt. Bij een nieuwe huiskamerplant is het verstandig dit regelmatig te doen. Na enkele keren water geven, leer je vanzelf hoeveel en hoe vaak jouw Areca nodig heeft.

Het is van belang dat de Areca lauw water krijgt bovenop de wortelkluit en niet vanaf onder per schaal. Zo voorkom je dat de kleinere palmpjes met kortere wortels uitdrogen.

De hoeveelheid water is afhankelijk van verschillende factoren zoals standplaats en grootte van de palm. Begin daarom met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Is de grond na vier dagen nog steeds erg nat, geef dan minder per gietbeurt.

Watersysteem

Indien je de kamerplant opmaakt met vulcastrat en een watermeter, veranderd de watergift. Hierbij geef je een maal per week water, totdat de watermeter begint te bewegen. Des te kleiner de uitslag, des te beter. De watermeter geeft namelijk aan dat er te veel water in de pot staat. Je kunt dan ook het beste de watergift stoppen vlak voordat de watermeter uitslaat. In de winter kun je eenmaal per twee weken water geven.

Sproeien

Hoe meer hoe beter. Sproei een Areca het liefst dagelijks. Vooral in de winter wanneer de kachel aan staat is sproeien zeer raadzaam. Dit werkt preventief tegen ongedierte en het verwijdert stof. Gebruik hiervoor het liefst lauwwarm water.