Ruim 2000m² showtuin, de grootste van Rotterdam.

Mussenvilla

Mussenvilla
23.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeNKM
Een nestkast biedt vogels een goede locatie om in te nesten en te helpen om populaties van bepaalde vogelsoorten te behouden in een gebied. Elk type vogel vereist een zekere afmeting van huis en opening. De afname van natuurlijke bewoonbare leefgebieden heeft vogels uit deze voormalige broedgebieden verdreven. Het juiste nestkast kan bepaalde vogelsoorten weer terug naar deze gebieden brengen. Bovendien kun je, dankzij de nestkast, van achter jouw raam de vogels in jouw tuin of balkon bekijken. Vroeger was het ondenkbaar dat men een nestkast voor mussen ophing. Er waren er zoveel en ze vonden altijd wel ergens onderdak. De laatste jaren is de mussenpopulatie echter dramatisch afgenomen en de moderne woningbouw maakt het vinden van een geschikte nestplaats moeilijker. De mussenflat heeft drie woningen omdat mussen graag bij elkaar zitten. In de winter bewijst de kast vaak goede diensten als schuilplaats tegen het barre weer.
Met een 32 mm diameter vliegopening naar het nest, is deze nestkast een gezellig thuis zijn voor moeder, vader en jongen.
Een juiste plaats om de kast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats, dus niet pal in de zon of op de regenzijde, met een vrije aanvliegroute voor de vogel. Het najaar is de beste tijd om de nestkast schoon te maken. Hang de nestkast minimaal 3 meter weg van voederhuizen, dit ivm het territorium van vogels. Kom niet te dicht bij de nesten als de vogels aan het broeden zijn. Houdt hierbij ruime afstand om de vogels niet te verstoren. Veel plezier met het kijken hoe de vogels af en aan vliegen om hun jongen te voeren!
Deze nestkast is gemaakt van Vurenhout, zink met een gewicht van ongeveer 2,5 kg. De afmeting is ongeveer 19,5 x 17 x 51 cm.