Onze showtuin in Rotterdam is ruim 2000m²

Nestkast grote bonte specht

Nestkast grote bonte specht
29.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeNKX
Deze op maat gemaakte nestkast biedt de Grote Bonte Specht (Middelste Bonte Specht, Kleine Bonte Specht) een goede plek om in te nesten en om populaties van deze vogelsoort(-en) te behouden of weer terug te krijgen in een gebied. Zo heeft het deze nestkast een extra dikke komvormige bodem voor de eieren en een afgesloten vliegopening welk spechten van nature zelf uithakken. In de winter bewijst de nestkast vaak een goede dienst voor de vogels om te schuilen tegen het slechte weer.
Een juiste plaats om de kast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats, dus niet pal in de zon of op de regenzijde, met een vrije aanvliegroute voor de vogel, op een hoogte van 2 tot 3 mter. Het najaar is de beste tijd om de nestkast schoon te maken.  Hang de nestkast minimaal 3 meter weg van voederhuizen, dit ivm het territorium van vogels. Kom niet te dicht bij de nesten als de vogels aan het broeden zijn. Houdt hierbij ruime afstand om de vogels niet te verstoren. Veel plezier met het kijken hoe de vogels af en aan vliegen om hun jongen te voeren!

Deze nestkast is gemaakt van Vurenhout met een gewicht van ongeveer 2,96 kg. De afmeting is ongeveer 19,0 x 23,5 x 54,5 cm.