Onze showtuin in Rotterdam is ruim 2000m²

Pimpelmees nestkast

Pimpelmees nestkast
12.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeNKP
Deze op maat gemaakte nestkast biedt de Pimpelmees (Kuifmees, Glanskop, Matkop, Zwarte Mees) een goede plek om in te nesten en om populaties van deze vogelsoort(-en) te behouden of weer terug te krijgen in een gebied. Bovendien vergroot u de kans om de Pimpelmees in uw tuin of op uw balkon te bekijken/bestuderen. In de winter bewijst de nestkast vaak een goede dienst voor de vogels om te schuilen tegen het slechte weer.
Met een 27 mm diameter vliegopening naar het nest, is deze nestkast een gezellig thuis zijn voor moeder, vader en jongen.
Een juiste plaats om de kast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats, dus niet pal in de zon of op de regenzijde, met een vrije aanvliegroute voor de vogel. Het najaar is de beste tijd om de nestkast schoon te maken. Hang de nestkast minimaal 3 meter weg van voederhuizen, dit ivm het territorium van vogels. Kom niet te dicht bij de nesten als de vogels aan het broeden zijn. Houdt hierbij ruime afstand om de vogels niet te verstoren. Veel plezier met het kijken hoe de vogels af en aan vliegen om hun jongen te voeren!
Deze nestkast is gemaakt van Vurenhout, zink met een gewicht van ongeveer 1,24 kg. De afmeting is ongeveer 18 x 18 x 32cm.