Onze showtuin in Rotterdam is ruim 2000m²

Roodborst nestkast

Roodborst nestkast
12.50 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeNKVV
Deze op maat gemaakte nestkast biedt de Roodborst ((Grauwe Vliegenvanger, Gekraagde Roodstaart) een goede plek om in te nesten en om populaties van deze vogelsoort(-en) te behouden of weer terug te krijgen in een gebied. In de winter bewijst de nestkast vaak een goede dienst voor de vogels om te schuilen tegen het slechte weer.
Met een 120 x 75 mm diameter vliegopening naar het nest, is deze nestkast een gezellig thuis zijn voor moeder, vader en jongen.
Voor Roodborsten plaatst u de nestkast op een goed verborgen plek op of vlak boven de grond (tot max. 1,5 m) tussen dicht struikgewas of klimplanten, op een rustige en enigszins beschutte plaats, dus niet pal in de zon of op de regenzijde. Voor de Grauwe Vliegenvanger en Gekraagde Roodstaart hangt u de nestkast op aan een boom of muur, op een hoogte van 1 tot 5 m, op een rustige en enigszins beschutte plaats, dus niet pal in de zon of op de regenzijde (bij voorkeur de opening richting het noordoosten), met een vrije aanvliegroute voor de vogel. Om de nestkast goed af te schermen tegen eksters, katten en andere roofdieren kunt u er een grof stevig hekdraadwerk (met openingen tussen het draadwerk van ca. 5x5 cm) of prikkeldraad omheen plaatsen. Het najaar is de beste tijd om de nestkast schoon te maken. Hang de nestkast minimaal 3 meter weg van voederhuizen, dit ivm het territorium van vogels. Kom niet te dicht bij de nesten als de vogels aan het broeden zijn. Houdt hierbij ruime afstand om de vogels niet te verstoren. Veel plezier met het kijken hoe de vogels af en aan vliegen om hun jongen te voeren!
Deze nestkast is gemaakt van Vurenhout, zink met een gewicht van ongeveer 1,3 kg. De afmeting is ongeveer 19,2 x 21,0 x 33,3 cm.