Onze showtuin in Rotterdam is ruim 2000m²

Adiantum raddi. 'Fragrans'

Adiantum raddi. 'Fragrans'
6.69 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode2009751005799
Potmaat 14/35 Deze frisgroene varen is één van de populairste varens voor in de huiskamer. Het is een decoratieve, fragiel ogende plant die verleidt tot aaien met zijn sierlijke zwartglimmende stelen met daaraan vele lieflijke kleine blaadjes. De vaak waaiervormige blaadjes zijn in de beginfase goudgeel, maar verkleuren naar lichtgroen. Deze lage maar breed uitwaaierende bladplant komt uit de tropische delen van Zuid-Amerika en wordt vrij veel verwerkt in bloemschalen of coupes.
Adiantum staat het liefst op een plek met indirect licht. Geen directe zon. Probeer zoveel mogelijk de natuurlijke standplaats na te bootsen: hoge luchtvochtigheid en geen te lage temperaturen. Tocht vermijden. Gebruik een normale luchtige potgrond die eerder zuur is. Liefst zo weinig mogelijk verplaatsen.
Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode en in de zomer. Regelmatig water geven wordt beloond met een frisse blaadjesweelde. Vermijd echter dat de plant constant met de wortels in vocht staat. Regelmatig de plant dompelen. Gebruik kalkarm water op kamertemperatuur. Regelmatig nevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zeer geschikt voor in de badkamer!