Onze showtuin in Rotterdam is ruim 2000m²

Aaltjes tegen volwassen taxuskevers

taxuskeverval met aaltjes, 1 val voor 4 m²

Aaltjes tegen volwassen taxuskevers
Aaltjes tegen volwassen taxuskevers
29.95 *Prijzen zijn inclusief btw
De bestelling wordt bij u thuisbezorgd en past door de brievenbus, u kunt er ook voor kiezen om de aaltjes op  te halen bij ons in de winkel.

Volwassen taxuskevers bestrijden:
  • Verwijder het gevallen blad rondom en onder de plant/struik en plaats de taxuskeverval
  • De taxuskever wil overdag schuilen op een beschutte plek en zal zich terugtrekken de val met aaltjes.
  • Door het afscheiden van bepaalde bacteriën sterft de taxuskever al na 2 tot 3 dagen


De val tegen de (volwassen) taxuskever gebruik je zodra je taxuskevers ziet in de periode mei tot half november. De luchttemperatuur moet een paar uur per dag ten minste 12°C zijn.
De taxuskever staat ook wel bekend als de gegroefde lapsnuitkever of lapsnuitkever. Je bestrijdt de taxuskever het beste met een aaltjesval. Dit is een plankje met daarin verschillende groeven, in de groeven zit een gel met aaltjes.

De schade van de taxuskever herken je aan ronde hapjes uit de bladrand. Vaak zie je dit bij bij wintergroene planten en struiken zoals de azalea, camelia, fuchsia, hedera, liguster, rododendron en natuurlijk de taxus.

De taxuskever legt ook eitjes in de bodem. Dit zorgt voor een nieuwe plaag, want larven van de taxuskever eten aan de wortels van planten. De larven bestrijd je met aaltjes tegen de larven van de taxuskever.

Omdat de vraat aan de plant en wortels voor een verminderde weerstand zorgt, adviseren we om de plant of struik goed bij te mesten.

Hoe gebruikt u de val?
De taxuskever gebruikt los plantenmateriaal zoals takjes en blaadjes als schuilplaats. Vervang bij de boom of plant die last heeft van de taxuskeverplaag deze blaadjes en takjes door de val. De taxuskever schuilt nu onder de val en aaltjes dringen het lichaam van de taxuskever binnen. Daar scheiden de aaltjes een specifieke bacterie uit en de taxuskever sterft na 2 tot 3 dagen.

Nieuwe taxuskevers krijgen geen kans
De aaltjes (nematoden) gebruiken de kever als broedkamer en vermenigvuldigen zich snel. Na 2 tot 3 weken schakelen ze nieuwe, schuilende kevers ook weer uit.

De val tegen de taxuskever is geschikt voor een oppervlakte van ongeveer 4 m².