Onze showtuin in Rotterdam is ruim 2000m²

Zaai- en Stekgrond 20 liter

Voor een optimaal restultaat bij zaaien en stekken.

Zaai- en Stekgrond 20 liter
5.05 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeZaai- en Stekgrond20
Aan deze zaai- en stekgrond is een laag percentage meststoffen toegevoegd om verbranding te voorkomen. Er zijn echter voldoende meststoffen aanwezig om het bewortelde stekje of gekiemde plantje van voedingsstoffen te voorzien gedurende de eerste groeifase (tot verpotten).
Culvita Zaai- en Stekgrond heeft een fijne en regelmatige structuur. Hierdoor wordt water gelijkmatig verdeeld en uitdroging voorkomen.
Gebruiksaanwijzing bij stekken:

1. Neem stekjes van gezonde planten. Gebruik hiervoor een scherp mes. Ontdoe het gedeelte dat in de grond komt te staan van blad (dit is ongeveer 1/3 van de totale steklengte).
2. Vul een bak of pot met Culvita Zaai- en Stekgrond.
3. Het verdient aanbeveling om stekpoeder (Rhizopon) te gebruiken. Het gebruik van stekpoeder verhoogt de kans op een goed bewortelingsresultaat. Lees ook de aanwijzingen op de verpakking van het stekpoeder. Voor meer informatie www.rhizopon.com
4. Maak pootgaatjes van 2 à 3 cm diep. Steek het stekje in het pootgaatje. Let erop dat, wanneer er stekpoeder is gebruikt, de poeder niet van het stekje wordt afgeschoven.
5. Na het steken de stekgrond licht aandrukken en vochtig sproeien. Gebruik hiervoor een plantenspuit.
6. Dek de stekjes af met een doorzichtig plastic om uitdroging te voorkomen. U kunt ook gebruik maken van een mini-hobbykasje. Controleer regelmatig of de stekgrond nog vochtig is (niet te nat).
7. Geef de stekjes een lichte plaats b.v. voor een raam op het noorden. Voorkom directe zoninstraling.
8. Na enkele weken, afhankelijk van welke plant, zullen zich wortels vormen.
9. Gebruik bij het overpotten Culvita Potgrond Speciaal. Deze potgrond is voorzien van een gecontroleerd vrijkomende meststof zodat er 6 maanden niet hoeft te worden bijgemest.


Gebruiksaanwijzing bij zaaien:

Kleine zaden worden in het algemeen op minder dan 2 cm gezaaid. De grotere zaden, zoals erwten en bonen, wat dieper. Tuinbonen tot 4 cm. Een richtlijn is om het zaad te bedekken met 3 keer zoveel zaaigrond als de doorsnee van het zaad.
Bij erg klein zaad kan men dit mengen met wat fijn droog zand. Bij het verplanten de beste planten uitzoeken en controleren op aantastingen.
Volg in het algemeen de aanwijzingen voor gebruik zoals deze op de verpakking van het zaad zijn weergegeven.

1. Vul een bak of pot met Culvita Zaai- en Stekgrond.
2. Strijk voor het zaaien de grond egaal.
3. Het zaad gelijkmatig uitstrooien.
4. Gebruik bij het overpotten Culvita Potgrond Speciaal. Deze potgrond is voorzien van een gecontroleerd vrijkomende meststof zodat er 6 maanden niet hoeft te worden bijgemest.