Home     Anthurium 'Pandola'
Anthurium 'Pandola'

Anthurium 'Pandola'


De Anthurium is bekend vanwege zijn prachtige bloemen. De Anthurium, ook wel Flamingoplant genoemd, is familie van de Aracea en de aronskelkachtigen. Deze kamerplant vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika en is gemakkelijk in de onderhoud. Het woord Anthurium is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart). Deze benaming is af te leiden aan de bloemen.
De Anthurium verbruikt redelijk wat water in de zomer periode. In de winter is het verstandig de watergift te verminderen. Het is van belang dat de Anthurium altijd in licht vochtige grond staat, zonder dat er een laagje water op de bodem ligt. In Zuid-Amerika groeit de Anthurium in een vochtige omgeving, hierdoor dient de grond nooit geheel uit te drogen.

Je kunt de Anthurium in de zomer het beste elke week water geven. Probeer de hoeveelheid aan te passen zodat de grond nooit droog staat en er geen watervorming onderin de pot ontstaat. In de winterperiode is het voldoende om eenmaal per twee weken water te geven.
De Anthurium vraagt om een hoge luchtvochtigheid. Sproeien zal de gezondheid daarom versterken. Vooral in de winter, wanneer de kachel zorgt voor een lage luchtvochtigheid in de woonkamer. Sproeien maakt de kans op nieuwe bloemen groter. Hiernaast helpt het de Anthurium gezond te blijven en behoudt de kamerplant langer zijn sierwaarde, doordat stof wordt verwijderd.


 12.99